Schäferklubben Gefle är en lokalklubb som tillhör Svenska Schäferhundklubben.
Vi har funnits sedan 1996 och är en samling schäferfrälsta människor som tycker om att träna och utvecklas tillsammans! Vi tränar främst spår, lydnad och skyddsarbete men även utställning och motion finns med på agendan. Självklart använder vi positiva träningsmetoder!
Några av oss är rutinerade förare som har haft fler hundar högt uppe i klasserna, andra är nybörjare med sin första hund. Vi tränar helt efter våra egna förutsättningar och kunskaper. Naturligtvis ges råd och tips ekipagen emellan. Men det som fört oss samman är vårt genuina intresse att träna hund ihop. Tävla är inget måste hos oss utan här gör man vad man själv vill, kan och är intresserad av. IGP, lydnad, bruks, spår, utställning eller bara en motionsrunda för hund och förare, det bestämmer man själv.

För att tävla i IGP är man först tvungen att göra ett BH-prov = behöringhetsprov med momenten tillgänglighetsprov, lydnad och samhällsprov. De flesta måste dessutom skaffa sig en skyddslicens för sig och sin hund

Har du schäfer och vill träffa ett härligt gäng och träna med, tveka inte utan kontakta oss för mer information!

Trivselregler!

Alla är välkomna att träna sin/sina hundar men vi behöver visa hänsyn till varandra!
Löptikar tränas sist alt på planen vid ”dasset” då många, framförallt unga ,hanhundar blir distraherade av doften av löptik!

Enligt direktiv från CS gällande rökning så har Sk Gefle beslutat att rökning endast är tillåten vid ”gamla” grillen dvs vid stenröset! Alltså ingen rökning vid eller på planerna eller runt stugan/ parkeringen! Om vi alla respekterar detta blir det så mycket trevligare för alla!

Mvh Styrelsen

Hitta Hit